Константин Маршавелов спечели Писта София

Снимка и Текст: КА2 Рейсинг Тим

Константин Маршавелов с Mitsubishi Lancer Evo X спечели втори кръг от националния шампионат на затворен маршрут за 2020г. – “Писта София”. Надпреварата се проведе днес на новото трасе, което се намира в квартал Младост 4. Състезанието се проведе в един ден, като квалификациите и състезанието бяха събрани в един ден, което бе допълнително натоварване за всички състезатели.

Състезателят на KA-2 Рейсинг Тийм спечели полпозишъна за състезанието. Той записа най-добро време в квалификациите – 1:11.405мин. Това стана в края на втората квалификация, а времето му бе с около секунда и половина по-добро от това на втория в класирането. Пловдивчанинът имаше проблеми с електрониката в неговия автомобил и рано напусна първата квалифика.

Маршавелов потегли от първа стартова позиция. Той води колоната през цялата дистанция. Темпото на петкратния шампион на страната в клас “макси” бе непосилно за останалите състезатели. Втори остана Илия Царски с Mitsubishi Lancer Evo IX, а на трето място се нареди Камен Василев с Mitsubishi Lancer Evo X. Това е втора поредна победа за Константин Маршавелов през този сезон. Това го оставя на върха в класирането на серия “макси” с максимален брой точки.

Отборът на КА–2 Рейсинг Тийм за втори път този сезон завърши на върха в отборното класиране, след победите на Константин Маршавелов в серия “макси” и тази на Кольо Карастоянов в серия “туринг”.

Победител в серия „спорт“ е Йордан Методиев, докато Весели Николаев спечели в серия „лада“.

Следващото състезание в което Маршавелов ще вземе участие е “Писта Стара Загора”, която ще се проведе още следващия уикенд.

текст: КА2 Рейсинг Тим

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3002 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]