Константин Маршавелов на полпозишън в Русе

Пилотът на “КА-2 Рейсинг Тийм” Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) ще стартира от полпозишън в серия “Макси” в утрешното състезание на “Писта Русе” – трети кръг от националния автомобилен шампионат на писта и затворен маршрут.

Маршавелов записа едно отпадане и едно второ място в тазгодишния шампионат до момента. Шесткратният шампион в тази серия, доминира през целия днешен ден, в който се проведоха по две квалификации в отделните серии. В първата квалификация, пловдивчанинът завъртя най-бързата си обиколка за 1:22.824мин., като завъртя общо 8 обиколки.

Във втората квалификация, Маршавелов успя да подобри значително времето си и записа време от 1:19.297мин., което му осигури първото място на стартовата решетка утре. От второ място ще стартира Румен Киров, а зад него е съотборникът на Маршавелов в “КА-2 Рейсинг Тийм” Венцислав Станев.

“Днес дадох всичко от себе си и съм много доволен от резултата, като се има предвид факта, че постигнах тези време със стари гуми, а по време на втората квалификация имаше и разлято масло по трасето. Ако утре всичко е наред ще се борим за победата”, сподели Маршавелов след края на квалификациите днес.

Серия „Туринг“ също бе доминирана от пилот на “КА-2 Рейсинг Тийм. Иван Влъчков (Honda Civic) записа най-добро време от 01:26.2мин., като така той ще стартира пръв. От второ място ще стартира Димитър Кондев (Renault Clio), а от трето Стойл Неков (Honda Civic).

При серия „Спорт“ най-бърз бе Александър Антов също с Honda Civic, като зад него ще стартират Йордан Методиев (Honda Civic) и Александър Димитров-Пръчката (Honda Civic).

Официалното откриване на състезанието е утре от 09:20ч., а старта на първата серия ще бъде даден в 10:00ч. Пълното класиране от днес можете да видите от тук. А на живо може да гледате в социалните профили на Pitlane.tv

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]