Компанията за кетъринг изхранаваща M-Sport и промоутъра хваната с фалшиви PCR тестове

Компанията за кетъринг Motorsport Location Catering (MLC), която изхранва M-Sport, WRC промоутъра, Sainteloc и DG Sport, получи наказание от страна на организаторите и ФИА заради фалшифицирани PCR тестове на свои служители.

Това стана ясно, след поместено официално съобщение и бюлетин от в сайта на рали „Монте Карло“. В него пише, че двамата от служителите на фирмата са представили резултати от PCR тестове с подправени дати на извършването им.

Собственика на MLC Пауъл Блум е разкрил пред д-р Сем Боневал, COVID-19 делегатът на ФИА, че се е наложило да предправят датите на извършените PCR тестове на двама от своите служители заради отмененият им полет от Амстердам. Това означава, че те е нямало как да спазят 96 часовия прозорец наложен от френското правителство за задължителен PCR тест при пътуване за Франция.

От ФИА считат подправянето на този документ за сериозен проблем, като за това е решено да бъде забранено на MLC да присъстват на състезания от WRC в период от шест месеца.

Междувременно техните двама служители са били подставени по карантина.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]