Количество и качество в заявките на рали Ирландия

AUTO - ERC IRELAND RALLY 2015

Преди няколко дни бе обявен списъка със заявки за предстоящият втори кръг от Европейския рали шампионат, рали „Ирландия“. Сред имената можем да намерим тези на миналогодишният победител Крейг Брийн (Citroen DS3 R5), лидерът в шампионата Алексей Люкянук (Ford Fiesta R5) и миналогодишният шампион в ERC Каетан Каетанович (Ford Fiesta R5).

Ирландският кръг е и част от британския национален асфалтов шампионат, като благодарение на това в списъка са заявени общо 38 екипажа с автомобили R5 и S2000. От тези 38, 22 са с приоритет от ФИА и ERC.

„ Невероятно е как ралито се разрасна през последните години“, обясни директорът на надпреварата Боби Уилис. „ Преминахме от черните дни, преди години, в един от най-иконичните кръгове в Европа. Много съм развълнуван от големият интерес на топ екипажите в шампионата, да имаш почти 50 процента от заявките с автомобили R5/S2000 е направо невероятно.“

Ирландецът Кейт Кронин, шотландецът Дейвид Богие, уелсецът Том Кейв и шведът Фредрик Ахил са сред водещите звезди от националният шампионат. Една от най-големите новини обаче е участието на лидерът в британския асфалтов шампионат и пилот на M-Sport Елфин Еванс, който ще е разбира се зад волана на Fiesta R5.

Сред заявените също са Роберт Консани, Давид Ботка, Антонин Туслак, Фредерико Дела Каса и Ярослав Колтун, които продължават тяхната кампания в шампионата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]