Китайски производител гледа към WRC

Според изданието DirtFish китайски производител на автомобили е предявил интерес за въвличане към световния рали шампионат.

За сега няма коментар от страна на промоутъра кой е този производител и колко е голям неговият интерес към шампионата. Източник на DirtFish обаче потвърди новината и разкри до някаква степен какво може да очакваме от този бъдещ проект.

„Този автомобил ще дойде – коментира източника. – Планирането вече е започнало. В началото най-вероятно това ще бъде Rally3 автомобил. Но това мисля, че ще стане не по-рано от след две години.“

Според източника на DirtFish е било коментирано участие в топ категорията, но за сега производителя се е спрял към Rally3 хомологацията.

„Говорено е за участие с по-висок клас автомобил. Също така има вероятност и за програма в световния рали крос шампионат. Компанията разглежда и проучва всякакви възможности. Това определено е доста вълнуващо. Рали спорта е доста сериозен в Китай желанието световния рали шампионат да пристигне там още го има“, допълва неизвестният източник.

Само преди няколко години китайската страна бе на прага да организира първия си кръг от WRC от над 20 години насам, но за съжаление тежки бури в региона на състезанието принуди организаторите да се откажат в последният момент. Последно шампионата пристига в Китай през 1999 г., като победител бива Дидие Ориол.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]