Кен Блок с единично участие в WRC на рали Мексико с Ford Escord

Въпреки че още не е публикуван списъка със заявените екипажи на рали „Мексико“, от блогът на Dirtfish излезе информацията, че Кен Блок възнамерява да направи единично участие в WRC рали „Мексико“, което ще се проведе в средата на следващият месец.

Според Dirtfish, американската YouTube звезда възнамерява да участва зад волана на своя Ford Escord RS Cosworth, като вече е преминал през двудневна подготвителна програма в щата Аризона.

Последното участие на Блок в кръг от WRC бе през 2018-та, когато взе участие зад волана на Fiesta WRC на рали „Каталуния“ записвайки поредният не много впечатляващ резултат.

В мексиканското рали Блок няма да вземе участие в нито едно класиране понеже неговият автомобил е без хомологация, като само и единствено ще се възползва от пролуката в правилника, която позволява на нехомологирани автомобили да взимат участия в кръгoве от WRC.

За сега информацията не е потвърдена на 100 процента, но се очаква да бъде обявена от тима на американеца през този уикенд.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]