Кен Блок ще кара електрическият прототип на XE в последната отсечка на Дакар

Легендарния юбутър Кен Блок ще седне зад волана на първия прототип на Extreme E сериите в последната отсечка от рали „Дакар“ 2020.

Електрическата джипка носеща името Odyssey 21 вече показа на какво е способна по време на шейкдауна преди няколко дни, като организаторите на надпреварата са поканили нейните създатели да я покажат отново.

Odyssey 21 е част от бъдещият електрически рали рейд шампионат организиран и създаден от хората стоящи изключително успешният формат Формула Е. Зад проекта стоят и имена, като Себастиен Ожие и Тими Хансен, които участват в разработката на машината.

„Дакар винаги е бил нещо специално за мен, а това е страхотна възможност да го усетя от първо лице – разясни Блок. – Благодаря на момчетата от Extreme E за поканата.“

Според Алехандро Агаг, мениджър на шампионата, възможността да покажат в реална състезателна среда Odyssey 21, година преди старта на шампионата, е една страхотна възможност.

„Това ще бъде много важно за инженерите работещи по колата понеже Саудитска Арабия е включена в календарът ни.“

Повече за новият шампионат очаквайте скоро.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2894 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]