Кен Блок се завръща в WRC

Кен Блок ще се завърне в световния рали шампионат с участие зад волана на автомобил на М-спорт на рали „Каталуня“, след четири годишна пауза.

Американският шоумен ще седне за пръв път зад волана на новата генерация WRC автомобили карайки за своят собствен отбор Hoonigan Racing Division.

Участието на Блок в рали „Каталуня“ е част от смесената му програма за 2018 в която са включени и участия в националния рали шампионат на САЩ зад волана на Форд Ескорт.

„Нужно е голяма усилие и подготовка за да се състезаваш в WRC – коментира Блок. – Ще трябва обаче да влезем във форма за кратно време. Няма да бъда напълно подготвен поради липсата на опит с колата, но ще се опитам да дам максимума от себе си.“

50-годишния американец познава испанската надпревара, като през 2010 заедно със своя навигатор Алекс Гелсомино завършиха на девета позиция. Рали „Каталуня“ ще бъде 25-тия старт на Кен Блок в WRC, като първото му участие бе през 2007. Най-добрият му резултат продължава да е седмото място на рали „Мексико“ през 2013