Кен Блок почина след инцидент с моторна шейна

55 годишния американски рали състезател Кен Блок почина след трагичен инцидент с моторна шейна в щата Юта. Новината бе официално публикувана от неговия тим Hoonigan Racing Division късно снощи.

„С нашите дълбоки съболезнования може да потвърдим, че Кен Блок почина след инцидент със моторна шейна днес. Кен бе визионер, пионер и икона. Най-важното от всичко той бе баща и съпруг. Той ще ни липсва изключително много“, се гласи в съобщението публикувано в социалните мрежи.

По-късно от офиса на шерифа на окръг Уосач в САЩ, които са поели разследването на инцидента, също направиха официално изказване:

На 2-ри януари 2023 около два часът следобед центърът за спешни обаждания на окръг Уосач е получил обаждане за инцидент с моторна шейна в околностите на Мил Холоу. Спасителен екип заедно с представители на правоохранителните органи от офиса на шерифа на окръг Уосач са откликнали на обаждането.

Пилотът Кенет Блок, мъж на 55 години от Парк сити Юта, е управлявал моторна шейна по стръмен склон. Превозното средство се е обърнало върху него. Той е обявен за починал на място поради получените тежки травми.

Кен Блок, който е съосновател на марката за обувки DC Shoes, започна своята рали кариера през 2005 година в националния рали шампионат на САЩ. В рамките на две години той успя да запише няколко участия и в световния рали шампионат. През 2010-та той подписа договор с Ford създавайки Monster World Rally Team. По-късно той започна да участва активно в рали крос надпревари по целия свят взимайки участия в Global Rallycross Championship и World Rallycross Championship.

Кен Блок ще остане най-известен със своите видеа от сериите Gymkhana в които той и неговия екип показваха изключително сложни каскади с автомобили.

В последните дни на своята кариера Кен Блок сключи договор с Audi което доведе до първото gymkhana видео с електромобил. Той също така участва отново в националния рали шампионат на САЩ с Hyundai i20 WRC нает от 2C Competition.

Кен Блок остава жена и три деца.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]