Кен Блок зад волана на Skoda Fabia R5 в САЩ

снимки: Hoonigan

YouTube звездата Кен Блок ще вземе участие в рали „100 Acre Wood” в САЩ зад волана на Skoda Fabia R5+, като ще се опита да запише своята осма победа в тази макадамова надпревара.

Както знаете Блок се раздели с Ford, като се очаква той отново да се завърне на автомобилната сцена със Subaru. Докато сделката бъде утвърдена обаче най-известния американски рали пилот ще кара сравнително напомпана версия на Skoda Fabia R5 собственост на Бари Макена, национален рали шампион на САЩ.

„Харесва ми да се състезавам в рали „100 Acre Wood“ – коментира за DirtFish американецът. – Етапите отговарят на моя стил на каране благодарение на най-вече техничната им и бърза естествена конфигурация. След като не сме затворили нито една от предстоящите ми сделки, се възползвах от възможността да се състезавам зад волана на Skoda R5+ само за това рали.“

Тази Skoda обаче няма много общо с R5 хомологацията на ФИА. Тя е подготвена за да отговаря на техническите изисквания на O4WD (Open four-wheel drive) категорията на ARA (American Rally Association), които са доста свободни от към рестрикции.

„Шкодата е една интересна за мен кола, най-вече защото е доста близка до фиеста-та, която карах на рали “Барбадос“ през ноември“, допълва Блок.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]