Кен Блок все по-близо до завръщане в WRC с Форд

Има реална възможност шоумена Кен Блок да вземе участие зад волана на Фиеста WRC през този сезон, благодарение на подновената му програма с Форд Перформънс.

Блок, чийто финансиран отбор от Форд излезе от световния рали крос шампионат, в момента преглежда възможностите си за настоящия сезон. За сега е напълно вероятно той да вземе участие в определени кръгове от националния рали шампионат на САЩ, но и участие в WRC също е от вариантите стоящи на масата.

„Кен винаги е бил добър партньор и ние продължаваме нашите взаимоотношения – коментира Марк Ръшбрук, глобален директор на Форд Перформънс. – Със сигурност ще видим Кен зад волана на Форд през този сезон, като определено се взима под внимание и евентуално участие в WRC, но преди това трябва да се премислят някой неща за да може да се случи това.

„Кен е добър пилот. Имам голяма вяра в него и той има доста голяма аудитория в социалните мрежи, която е от голям плюс за нас.“

Съвсем наскоро американеца закупи два легендарни рали автомобила на Форд. Очаква се през сезона да седне зад волана на Форд Ескорт RS Косуорд от 1993, докато в същият момент разполага в гаража си с RS200 от група Б.

„ Имам намерение да участвам отново в ралита през сезон 2018 и моят Ескорт ще бъде един от автомобилите с който ще участвам в макадамови ралита“, разяснява Блок.

През 2011 Кен Блок направи най-голямата си програма в WRC с девет кръга, в два от които той успя да завърши в челната десетка. От тогава насам той взима единични участия в различни надпревари в САЩ, като същевременно признава, че има огромно желание да се завърне в шампионата отново.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]