Кевин Хансен спечели първия кръг от World RX в Испания

Kevin HANSEN
Снимки: RedBull Content Pool

Кевин Хансен (Peugeot 208) взе победата в първия кръг от световния рали крос шампионат в Барселона. Той победи своя съоборник и по-голям брат Тими Хансен (Peugeot 208) и Йохан Кристоферсон (Audi S1).

Това е и нещо като първа победа за Тими в supercars категорията, ако премахнем служебната която получи в Абу Даби през 2019-та когато Никлас Грьонхолм получи наказание след края на състезанието.

По-малкия Хансен започна финалното състезание от първа редица редом до брат си Тими, след като и двамата се справиха доста добре в своите полуфинални състезания. Двамата успяха да се справят с изключително бързия Йохан Кристоферсон, който бе дисквалифициран от Q1 заради разкачен дата логър на ФИА. Така шведът трябваше да стартира от втората редица трябвайки да се справи с доста бързите братя Хансен.

Кристофернсон нямаше избор и след първия завой се намираше плътно зад двамата Хансен. Той заложи на по-рано влизане в жоркер обиколката, което в крайна сметка се оказа лош избор защото Тими Хансен успя да го пресече преминавайки още в следващата обилколка през жокера запазвайки своята позиция.

Йохан Кристофернсон и Тими Хансен застигнаха Кристиян Ксабо, който още не бе минал през жокер обиколката. Това дойде изключително добре за Кевин Хансен, който имаше чисто трасе пред себе си до самия финал докато брат му трябваше да се опази от Кристоферсон, който се опитваше да атакува във всеки един завой.

На четвърто място завърши Ксабо (Hyundai i20), следван от Рене Мюних (Seat Ibiza) и Кевин Абринг (Renault Megane RS).

Следващия кръг от World RX на трасето в Холджес ще се проведе в дните 20-22 август.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]