Кевин Абринг се отказва от Тойота и преминава в Хюндай

4928_game-changer-line-up-2015_777_896x504

26 годишният Кевин Абринг не успя да сключи заветният договор с Toyota и премина към щабът на Hyundai. Датчанинът ще бъде тестов пилот при разработването на новата генерация на i20, като към това от отборът са добавили и взимане на участие в определни състезания през сезон 2015. Според инженерският екип, Абринг е добър и бърз пилот, който умее да работи с отбора.

Кевин Абринг: „ С голям интерес наблюдавах дебютният сезон на отборът във WRC и те задминаха очакванията на всички. Очаквам с нетърпение да подпомогна развитието на новата кола, работейки с много талантливи хора.”

За младият пилот няма да е първото му качване на i20WRC, след като вече има натрупани километри през 2014 с редица тестове и пре-състезателни подготовки с автомобила.

Мишел Нандан, тим мениджър: „Той е крайно талантлив млад пилот и със сигурност един от тези, които трябва да се наблюдават внимателно. Ние взимаме нашата роля, като отбор във WRC много на сериозно и трябва да инвестираме в развитието на утрешните таланти.”

4936_i20-2015-livery-2015_444_592x333
Дизайнът на i20 през сезон 2015

Нандан също допълни: „Той ни впечатли с неговият подход и възможности. Ние от доста време следим от близо неговото представяне на ERC и най-вече сме впечатлени от резултатът му на рали Франция. Той има голям опит с различни автомобили и неговият принос към разработването на новата генерация на i20 WRC ще бъде от голямо значение. Голямо е удоволствие за нас да бъде част от нашите редици.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]