Катцута няма да влезе в основния отбор през сезон 2022

Takamoto Katsuta

Въпреки че, се намира на пета позиция в шампионата Такамото Катцута за съжаление не се очаква да бъде „повишен“ в основния екип през следващия сезон.

Яри-Мати Латвала е заявил пред DirtFish, че иска да предпази Катцута от напрежението от това да се бори за точки в шампионата при конструкторите за още един сезон.

„Неговия прогрес е невероятен – коментира Латвала. – Това което направи той е невероятно. Казах го още преди Кения, че той ще намери място в нашето трио от водещи пилоти за в бъдеще. Ако искам да бъда честен обаче, не искам още да го поставям в тази позиция през следващия сезон.

„Различно е когато трябва да караше под напрежението да спечелиш точки и да даваш възможно най-добрите резултати.“

Латвала заявява, че също би било страхотно ако Катцута постигне още един подиум през втората част от сезона.

За сега Toyota Gazoo Racing възнамерява да продължи съвместната си работа с Елфин Еванс и Кале Рованпера през сезон 2022. Себастиен Ожие от своя страна е напълно вероятно да се откаже, което остава съдбата на третия Yaris WRC неясна.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]