Карлос Сайнц с грешка, Насер Ал-Атия на 15 секунди зад него

Лидера в Дакар 2020 Карлос Сайнц, бе на косъм от това да изгуби своята позиция в генералното класиране днес. Причината, грешка в навигирането заедно с принудително спиране поради изскочил протектор на една от гумите му.

„В първата част от отсечката изгубихме малко време понеже объркахме пътя – разясни „ел матадор“. – Загубата ни е от около 5 минути. След това, не знам как точно стана, протекторът на една от гумите излезе и трябваше да спрем. Определено денят ни не мина никак добре.“

Така аванса на испанецът се стопи до минималните 15 секунди спрямо Насер Ал-Атия. Катарецът записа второ най-добро време, като вече се намира в доста добра позиция за атака.

„Изглежда че и трите коли са доста близо една до друга. И тримата имаме шанс да спечелим Дакар“, коментира Ал-Атия.

Третият пилот, който визира лидера на Toyotа, е самият Стефан Петерханзел. Съотборникът на Сайнц в X-Raid Mini записа етапната победа днес, като поради проблемите на испанеца, изоставането на французина от челото е вече от малко над шест минути и половина.

Зад лидерите, Язид Ал-Раджи и Орландо Теранова продължават да се намират на четвърта и пета позиция в генералното класиране.

Серадори, който записа своята първа етапна победа вчера, изостана с почти половин час спрямо Петерханзел изоставайки значително зад двете тойоти на Жиниел де Вилиерс и Бернхард тен Бринке в битката за шестото място.

Междувременно Фернандо Алонсо записа с 13 минути по-бавно време от това на Петерханзел, но въпреки това му бе повече от достатъчно да се изкачи на десета-та позиция в генералното класиране.

Утре предстои най-дългата отсечка от оставащите три етапа на Дакар 2020. Нейната дължина е от 534 километра, като тя ще бъде по правилата на „маратонен етап“. Това ще рече, че екипажите нямат право на сервизна помощ в бивака, като сервизирането на автомобилите ще трябва да си го правят сами.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]