Карлос Сайнц младши с участие на рали Монте Карло

В навечерието на рали „Монте Карло“ излезе информацията, че 23 годишният пилот на Рено във Формула 1 ще седне зад волана на един от форлойферите Рено Меган R.S за да стартира в неделният пауър етап Кол де Браус. Сайнц разбира се ще стартира с VIP стикер на стъклата, малко преди топ екипажите да излязат на трасето.

Испанецът е много въодушевен от това начинание и още повече го мотивира фактът, че баща му има три победи на това рали.

„Очаквам с нетърпение да опитам от рали „Монте Карло“ за пръв път –коментира Сайнц младши. – Упражнявах се доста с баща ми. Имаме си рали автомобил в нашето ранчо и съм преминал през доста макадамови километри научавайки изключително много от него.

Един от автомобилите зад чиито волан ще седне младият Сайнц

„Чувал съм изключително много за рали „Монте Карло“ от баща ми. Колко са били трудни етапите, как условията се променят мигновено от сняг на дъжд или на ярко слънце и разбира се, колко силни нерви трябва да имаш за да преминеш през тези планински проходи осеяни с обратни завои!

[btnsx id=“12985″] [btnsx id=“12987″]

„Определено ще бъде истинска тръпка да бъдеш част от толкова легендарно състезание зад волана на Renault Megan R.S, който ще бъде „обут“ със зимни гуми и с гуми с шипове за да мога напълно да усетя емоцията от ралито.“

Карлос Сайнц старши, който преди няколко дни спечели рали „Дакар“, определено поддържа духът на синът си, като той е един от основните съветници на младия испанец във всяка надпревара от Формула 1.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.