Карлос Сайнц и Юха Канкунен с участие на рали Канарски острови.

pic.test_2Организаторите на рали Канарски острови потвърдиха заявката на Карлос Сайнц за участие със Skoda Fabia WRC, като към тях ще се присъедини и друга легенда Юха Канкунен, който ще бъде зад волана на Ford Fiesta RS WRC. Към тях ще се присъедини и националният испански шампион Луйс Монсон, който е и част от организаторите на това рали.

Само след една седмица стартира срокът за подаване на заявки на това емблематично за страната си рали а вече валят изключително интересни заявки за участие. Промоуторът Луйс Монсон е главният виновник за това да присъства „Матадора“ на това рали.

pic.sainz_1 Освен Дакар, през изминалите две години си позволявам да се впускам в поне едно рали на година, последният път бе на рали Испания за исторически автомобили в Мадрид. Тази година, Луйс Монсон успя да осигури моето участие благодарение на своята настоятелност и желание. Да се върна отново по- отсечките на това рали ме изпълва с много желание и радост, понеже канарските фенове са едни от най-запалените в Испания, които са ми оставили един хубав спомен и до днес.“ Сайнц е печелил това рали цели пет поредни пъти от 1985-та до 1989г.

pic.pic_sainz_1Легендата на спорта искаше да изясни своето присъствие на това рали със следните думи:“ Моето участие трябва да е ясно с това, че не се опитвам да се докажа на никого просто искам да се насладя на публиката и атмосферата на това специално за мен рали. Но това не означава ,че няма да се опитам да завърша в челните позиции.“

Сайнц, няма да бъде единственият световен шампион който ще вземе участие на 27-29 Март в рали Канарски острови. Към него ще се присъедини, четирикратният световен шампион Юха Канкунен (1986,1987,1991 и 1993) зад волана на автомобил от новата генерация на WRC, Ford Fiesta RS.

950024_big


Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]