Карлос Сайнц и Сирил Депре са пилотите на Пежо за предстоящият Дакар 2015.

1След близо 20 годишно отсъствие от Peugeot официално заявиха своето участие в предстоящият кръг от рали Дакар. Френският отбор представи своите пилоти, Карлос Сайнц и Сирил Депре. Със сигурност двамата може би са едни най-опитните за тази работа. Но скока от две на четири колела няма да бъде лесен за Депре. Представянето на автомобила ще се състой в пекинското изложение на 20-ти Април.

VV5332977694776Сирил Депре:“ Наясно съм че, това е сериозна възможност да се присъединя към автомобилите и то с отбор като Peugeot. Не съм сигурен дали бих предприел това решение ако бе за друг отбор. Имам доста силни спомени от техните победи в Дакар, още докато бях дете.“

До колкото до Сайнц, много хора очакваха тази стъпка от него понеже се появиха слухове за отделянето му, като съветник на Volskwagen, с чиято помощ успя да завоюва своята победа в Дакар през 2010г. “Предложението беше прекалено добро за да откажа. В миналото доста често съм се борил срещу Peugeot Sport и съм наясно с тяхната страст към автомобилните спортове. Също съм наясно че, ако те започнат нещо със сигурност ще вложат всички усилия за да постигнат своите цели, също както и аз.“

V533297769213cAПротивоположно на всички очаквания от Peugeot не са се спрели на легендата Петерханзел, но и затова си има обяснение. Договорът му с X-Raid изтича на 31 Май, което не изключва да видим три заводски автомобила на Peugeot. Другото име, което бе спрягано за пилот на французите бе самият Себастиан Льоб, който обаче до момента е зает с програмата на Citroen във WTCC. Но това не изключва възможността да вземе участие за в бъдеще.

Какво ново за Дакар 2015?

Стартът и финалът на ралито ще бъде в Буенос Айрес като, както през миналата година керванът ще премине през Аржентина, Боливия и Чили. За разлика от миналото издание този път всички класове ще могат да минат през боливийската граница.

За пръв път от 2005-та на сам се завръщат маратонските отсечки при автомобилите и камионите. Този тип отсечки забраняват техническата намеса от механиците на отборите, тоест през два от състезателните дни единствените хора, които ще имат право да ремонтират своите автомобили и камиони в бивака са пилотите и навигаторите без никаква странична техническа помощ.

Друга нова промяна е в дните за почивка. През 2015-та, мотори и ATV ще почиват в различни дни от автомобилите и камионите.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]