Каменов с победа под Шипка, Манолов първи в националния

Пилотът на „Yacco Racing Romania“ Любен Каменов, за пореден път показа една невероятна скорост записвайки най-добро време. Това донесе на Каменов първото място в „Купа Дамасцена“.

Победител в класирането за националният ни шампионат е инж. Христо Манолов, който след една сериозна битка излезе на чело. Битката на Манолов срещу Илия Царски придобиваше епични размери, след като в първият манш разликата между двамата бе от 3 стотни в полза на Манолов. Във вторият манш обаче Илия Царски бе дисквалифициран след отказ от стартиране след рестарт, което ни лиши от една интересна борба под Шипка.

Въпреки множеството пропуски от страна на организаторите, те успешно и адекватно се справиха със случилите се инциденти

Състезанието за съжаление не мина и без ключови инциденти. За съжаление Николай Златков отпадна, след удар в първият десен завой след старта. За щастие Златков е невредим. Малко по-късно последваха още два инцидента, като един от тях бе с Иван Влъчков, който бе на път отново да направи фурор при автомобилите с един двигателен мост.

На второ място в генералното класиране и първо в НС2 е лидерът в шампионата Юлиян Телийски. За пореден път Телийски показа една доста добра езда, като неговото общо време изостава с едва 0.2 секунди зад Манолов.

Третата позиция е за Пламен Камбуров, чиито общо време е с 0.8 секунди по-слабо от това на Манолов. Ивелин Йотков (БМВ Е30) затваря челната четворка. Най-бърз при автомобилите с един двигателен мост бе Йордан Йорданов със Ситроен Саксо. Общото време от двата състезателни манша на победителя в НС4 е 5 минути и 29.840 секунди.

На шеста позиция зад Йотков, завърши Косьо Йорданов (Рено Меган), който взе победата и в НС3. Челната десетка се затваря от Георги Георгиев (Субару Импреза), завършилият на втора позиция в НС4 Александър Димитров (Ситроен Саксо) и Стефан Георгиев (Форд Ескорт).

Победител в RC4 е Динко Иванов със Ситроен С2, следван от Димитър Божилов (Ситроен Саксо) на 4.2 секунди и Петър Бакалов (Рено Клио). При RC3 най-бърз бе Антон Титов (Ситроен ДС3),следван от Росен Русев (Хонда Сивик) и Валентин Будинов (Шкода Октавия).

В RC5 победата бе за Павлин Русев, като сливналията за пореден път показа една доста добра езда. На второ място в RC5 с изоставане от 17.5 секунди  е Петър Христозов (Ситроен Саксо), следван от Димитър Тахтаджийски (Шкода Фабия).

Най-бърз в НС5 е Павел Шенков с ВАЗ 2107, побеждавайки Симеон Христов с 20.3 секунди. На трета позиция в най-масовият клас е Велизар Добрев с ВАЗ 2101.

Следващата и последна надпревара в календара на националният шампионат по планинско изкачване е планинско „Осогово“ в гр. Кюстендил (26-27 Август).

Нашата оценка на работата на организаторите очаквайте да прочетете в следващ материал.

Ден 2 Планинско Шипка-Дамасцена

Видео от вторият ден на планинско "Шипка-Дамасцена"

Публикувахте от BG Rally HD в 23 юли 2017 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]