Кале Рованпера с топ време в шейкдауна на рали Финландия

Кале Рованпера и Йоне Халтунен записаха най-добро време в днешния шейкдаун от рали „Финландия“. 21 годишния финландец е с 0,5 секунди по-бърз в четвъртото си минаване от своя сънародник и съотборник Есапека Лапи. С трето време е От Танак, който изостана с 1,3 секунди зад Рованпера. Естонеца определено не бе доволен от представянето на своя i20 N Rally1 и се оплака от липса на увереност.

Живеещия в Ювяскюля Такамото Катцута е с четвърто време пред своя съотборник Елфин Еванс. Оливър Солберг е с шесто време бивайки втория най-бърз пилот на Hyundai Motorsport, въпреки завъртането което направи при първото си минаване. Крейг Брийн, Тиери Ньовил, Пиер-Люис Лубе и Адриен Формо затварят челната десетка пред дебютанта зад волана на Rally1 автомобил Яри Хутунен и Гас Грийнсмит.

В другите категории Николай Грязин се преобърна през таван повреждайки значително своята Skoda Fabia Rally2. За съжаление за руснака той няма да стартира в надпреварата през този уикенд с оглед щетите по предпазната клетка на поддържания от български механици автомобил на Toksport WRT.

Първата отсечка от рали „Финландия“ стартира тази вече от 19:08 ч. и ще може да се гледа на живо в България по телевизия Макс Спорт 2.

Топ 30 екипажите в шейкдауна на рали Финландия:

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]