Кале Рованпера с топ време в шейкдауна на рали Швеция

Снимки: Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport

Кале Рованпера и Йоне Халтунен записаха най-бързото време, след края на днешния шейкдаун от рали „Швеция“. Екипажа на Toyota Gazoo Racing постигна това постижение в своето трето преминаване през 6,8 километровата отсечка в близост до Клаболе. С второто най-добро време е От Танак, който изостана с 0,3 секунди.

Днешния шейкдаун започна с изненадващо добро темпо от страна на екипажите на Hyundai Motorsport, които имаха сериозни затруднения преди няколко седмици в рали „Монте Карло“. От Танак поведе в класирането при първите минавания преди Рованпера да го детронира малко по-късно.

Шейкдауна на рали „Швеция“ не започна добре за Тиери Ньовил, който се заби в пряспа. След като бе изваден от снега белгиеца успя да запише третото най-бързо време изоставайки с 0,8 секунди зад Рованпера.

Излитане в преспите направи и Такамото Катцута, чиито автомобил бе откаран с пътна помощ до сервизния парк без да продължи участието си в шейкдауна. Въпреки това японеца е с четвъртото най-добро време пред пилотите на M-Sport Крейг Брийн и Гас Грийсмит.

Елфин Еванс, Оливър Солберг, Есапека Лапи и Адриен Формо затварят челната десетка в шейкдауна на рали „Швеция“.

Първата отсечка от шведското рали стартира в петък от 09:42 ч. българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]