Кале Рованпера оглави класирането на шейкдауна в Гърция

Снимка: Toyota Gazoo Racing

Кале Рованпера и Йоне Хактунен записаха най-бързото време в днешния шейкдаун от рали „Акрополис“. Скандинавското дуо записа най-доброто си време с меката смес още в първото излизане, избор който не се очакваше никой да направи днес. В следващите си минавания те заложиха на твърдата смес както направиха всички останали участници.

“ Черни и кръг гуми Pirelli – коментира лаконично избора си на гуми за днешния шейкдаун. – Усещането бе добре и минаването бе чисто. Нищо по-различно. През този сезон не сме попадали в ситуация в която да не разполагаме с правилните гуми за конкретните условия.

„Имаше много кал, но базата бе твърда настилка и на места се получаваха ситуации като при аквапланинг. Малко е трудно да се кара с твърдите гуми тук.

„Разполагаме със само осем комплекта от меката смес, което е нещо което ще ни затрудни. Ако ще се наложи да ги ползваме доста ще бъде от ключова важност да знаем в какъв момент можем да ги ползваме най-добре.“

С изоставането от 2,7 секунди завършиха Тиери Ньовил и Матрейн Видаеге които ще се опитат на всяка цена да спечелят това рали ако искат да увеличат шансовете си за титлата през този сезон.

От Танак и Мартин Ярвеоя са с третото най-добро време изоставайки с 0,5 секунди зад своите съотборници. Челната петица с топ времена на преминалите през 4,25 километровия шейкдаун се затваря от Дани Сордо и новия му навигатор Кандидо Карера следвани от Елфин Еванс/Скот Мартин.

Себастиен Ожие, Гас Грийсмит, Адриен Форма и Пиер-Люис Лубе са WRC пилотите влизащи в челната деветка.

Рали „Акрополис“ стартира днес от 18:08 ч. със старт на SS1 Cosmote 5G Athens, етап който ще се проведе по улиците на гръцката столица Атина.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]