Кале Рованпера: Няма да е лесно да защитим титлата

Световния рали шампион за 2022 година Кале Рованпера определено е човекът с който ще се мерят всички през този сезон. Младия финландец влезе в историята на WRC бивайки най-младия световен шампион подобрявайки рекорда поставен от Колин Макрей с цели пет години.

Преди старта на сезона обаче той признава, че няма да му е лесно да защити титлата си поради постоянния напредък на неговите конкуренти.

Чувствам се комфортно преди старта на новия сезон. На ясно сме, че няма да ни е лесно да защитим титлата. Виждаме, че нивото на конкурентите ни става все по-високо. Затова ще трябва да се опитаме да вдигнем и нашето за да може да натискаме здраво.

Отборът за пореден път е свършил добре работата си по подобряването на представянето на колата правейки я по-бърза и по-здрава. Рали „Монте Карло“ е специално събитие и винаги прави началото на сезона сложно. Въпреки това през този уикенд ще съм по-уверен в колата спрямо миналата година когато седнах зад волана и за пръв път„, коментира Кале Рованпера, който ще продължи да се състезава с номер 69 на вратите си.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]