Кале Рованпера и Яри-Мати Латвала с участие в рали Легенд през този уикенд

Ралито на легендите, чието официално име е рали „Легенд“, през този уикенд ще приюти настоящия световен рали шампион Кале Рованпера и неговия шеф Яри-Мати Латвала. Заедно с тях участие ще вземе и бащата на Кале Хари Рованпера.

Тримата са зад волана на ретро автомобили на Toyota. Кале се състезава зад волана на личната Celica Turbo 4WD на Латвала, докато баща му и шефът му участват с Celica GT-4.

Кале и Хари Рованпера ще се състезава в отделна специална категория на звездите, като техни конкуренти са Марку Ален (Lancia 037 Rally), Мики Биасион (Lancia 037 Rally), Джими Макрей (Subaru Impreza 555) и др. Тази категория е известна с това, че различни видове автомобили от типа на група Б, група А и рали крос се събират на едно място Яри-Мати Латвала от своя страна се е заявил за участие в състезанието за класически автомобили, като от 48 екипажа към момента заедно с Яне Ферм са лидери в генералното класиране.

Малко преди старта на уикенда в специална церемония дъщерята на Колин Макрей подари на Кале Рованпера обувките на своя баща с които легендарния пилот взима участие в последния кръг от WRC в който става най-младия световен рали шампион.

За своето 20-то издание рали „Легенд“ е получило 230 заявки за участие, но уви едва 180 ще преминат по класическите асфалтови етапи от легендарното рали „Санремо“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]