Какво ще ни кажат от М-Спорт в Петък.

Всички следи сочат към това че, полякът Робърт Кубица ще възседне единият от овалите за новият сезон във WRC.Шампионът във WRC2, наскоро започна активно да взима участие в италиански ралита зад волана на Пежо 207, с цел натрупване на опит. Кубица е заявен за участие и този уикенд на Rally di Sperlonga.

Пежо-то на Робърт Кубица с което взима участие в италианските ралита

Към него ще се присъединят Мико Хирвонен и Елфин Еванс, който показа добра скорост през миналият сезон. Хирвонен, винаги е поддържал добри отношения с Уилсън, което му остави отворени вратите за Форд.

До колкото до спонсорирането от Катар, шефът на М-Спорт е имал пререкания с Ал-Атия и до последно не бе сигурно дали ще вложат пари за новият сезон.

 

Явно отношенията им са възстановени, понеже се очаква четвъртият автомобил да се кара от катареца. Ал-Атия също така ще вземе участия и в шампионатът на Близкият Изток с Фиеста WRC.

Малкъм Уилсън, е започнал сериозни преговори за финансиране от Форд, които се бяха оттеглили официално от спортът. Остава по-малко от месец до стартът на Рали Монте Карло и все още има неясноти с бъдещето на М-Спорт.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3294 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]