Какво ще бъде бъдещето на Ожие?

Определено най-важната тема през последните седмици е на къде ще отиде Себастиен Ожие. Дали ще остане с М-Спорт, дали ще отиде в друг отбор или просто ще се откаже?

Първоначалният краен срок за финализирането на бъдещето на Ожие трябваше да се случи още през септември. В Кофс Харбър французина продължи да отказва да разкрие повече информация по темата на всяка една медия, която му зададе този въпрос.

Така че, от уебстраницата на WRC решиха да направят един разбор на информацията с която разполагаме до момента:

Дали Ожие реално е решил бъдещата си посока?

Почти сигурно. Единственото което разкри в Австралия е, че е взел решението си на 99 процента.

Какви са неговите опции?

След множество спекулации, те са само две. Или ще остане в отборът на Малкълм Уилсън или ще се откаже от спорта за да се фокусира върху бащинството.

Завръщане към Ситроен?

Не. Шефът на Ситроен Ив Матон потвърди, че преговорите с Ожие са приключили преди рали „Австралия“. Матон е направил крайна оферта, която е била отказана.

Тогава, защо още няма сделка с М-Спорт?

Пари, в общи линии. Като петкратен световен рали шампион Себастиен Ожие определено има добра цена за своите услуги. Той също така иска да бъде уверен от М-Спорт, че отборът им разполага с финансовите средства да продължи да развива Фиеста WRC за да може той да се бори за шеста-та си титла.

А дали от М-Спорт разполагат с нужните средства?

Точно в този аспект се случва най-важното. Малкълм Уилсън изпробва всяка една възможност за да подсигури нужният бюджет. Шефът на М-Спорт от друга страна заяви, че няма да рискува бъдещото на бизнесът си за да сключи сделка с Ожие, ако не може да си го позволи.

Напълно вероятно е Ожие да не иска да се оттегля.

Жената на французина Андреа, определено иска той да прекарва повече време в къщи със синът им. Но ако тя наистина е искала той да се откаже, защо не го е направила вече? Така ще спести изключително тежката задача на Малкълм Уилсън да търси средства под дърво и камък от своите спонсори.

Ако Ожие продължи, то какво ще се случи с Жулиен Инграсия?

Доста хора в сервизният парк твърдят, че рали „Австралия“ е може би последното състезание за Жулиен Инграсия. Двата тежки инцидента по време на рали „Финландия“ определено са накарали французина да се замисли върху своето бъдеще. За сега обаче той не разкрива нищо.

Кога ще получим отговор от Ожие?

Предполага се, че това се се случи в рамките на предстоящата седмица.

А какъв ще бъде отговорът?

Почти всички фенове, медии и хора замесени в спорта вярват, че ще видим Ожие на старта на рали „Монте-Карло“ през сезон 2018 зад волана на Фиеста WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]