Какво следва за Ожие?

Специално за уебстраницата на световния рали шампионат, Себастиен Ожие разкрива своите планове за бъдещето.

През последните седмици една от водещите теми из сервизният парк на WRC е: Kакво ще е бъдещето на Ожие? Дори през миналия уикенд на рали „Германия“ се чуха слухове за евентуално оттегляне от шампионата за пилотът на М-Спорт. Въпреки това, французина заяви пред телевизията, че обмисля такъв ход, но със сигурност ще предпочете догодина да се състезава.

„ Оттеглянето е опция, но не зависи от развитието на шампионата – коментира Себастиен Ожие, който си възвърна лидерската позиция в шампионата. – Истината е, че искам малко повече и може би ще направя малко повече.

„Нямам никакъв натиск относно моето решение. Доста съм релаксиран и ако разполагам за в бъдеще добър шанс за да получа нещата както аз искам, то тогава напълно вероятно е да продължа.“

Както знаем всички договорът на французина с М-Спорт изтича след този сезон. Проблемът обаче е дали частно финансираният отбор на Малкълм Уилсън ще може да си позволи финансово да задържи Ожие и за догодина. Самият Ожие заяви, че би останал зад вола на Фиеста WRC ако бъде намерено финансиране за да продължат с развитието на автомобила.

На скоро Ожие е празнувал рожденият ден на своето дете и признава, че семейният живот прави още по-трудно удължаването на кариерата му.

„Направих доста години вече и винаги е трудно да напускам дома, особено когато имаш дете. Доста пътуваме и сме подложени постоянно на стрес – обяснява Ожие. – За сега съм спокоен, но истината е че, търся решението за да продължа.

„На масата има доста оферти от няколко седмици насам и се надявам съвсем скоро да имам решение. Предполагам преди рали „Испания“ ще разберем нещо.“

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]