Какво се случи в краят на Рали Сливен, при всички класове.

Снимка: BG Rally HD

Дисквалифицирането на Крум Дончев Петър Йорданов доведе до ново генерално класиране.

Клас 2.

Снимка: BG Rally HD

През третият ден на ралито Крум Дончев Петър/Йорданов и Димитър Илиев /Янаки Янакиев си разделиха по две етапни победи. Но поради не регламентирана спирачна охладителна система на автомобилът на Крум (Форд Фиеста R5), бе дисквалифициран. Това доведе до служебна победа за Димитър Илиев (Шкода Фабия S2000).

На втора позиция завърши украинския екипаж  Александър Салюк и бившият председател на украинската автомобилна федерация Йевген Червоненко. Ето какво споделиха те за нашата медия:

Александър Салюк: „Ралито бе интересно но и доста трудно. Тук сме за първи път, описахме отсечките само по два пъти. Да се бориш срещу Илиев и Дончев тук е доста трудно понеже те са печелили това рали не малко пъти. Имахме проблеми на СЕ4 (Стара Река), спукахме гума. На SS3(СЕ Котел 1) се чекирахме на време но не бяхме готови да стартираме и загубихме 25 секунди на старта. Сега ни предстой следващият кръг от европейската купа нашето родно Ялта Рали.” На въпросът ни дали ще участват със Фиеста R5 там, той ни сподели:” Не мислим да участваме, но има възможност да вземем участие със нея след едно две ралита, времето ще покаже.”

Снимка: BG Rally HD

Колоритният навигатор от Астана Рали Тим, Йевген Червенков сподели с нас: „ За нас отсечката на която почина сънародникът и много добър приятел Александров, не бе много приятна за нас. За съжаление в началото на вторият ден спукахме гума и трябваше да караме около 18км без нея, загубихме 2 и половина минути. Ние се борихме здраво, успяхме да победим турският екипаж.”

Екипажът на Фатих Кара Гурай Каракар, се наредиха на трета позиция на 4:19,7 минути от победителят Димитър Илиев.

Клас 3.

В Рали Сливен се реши титлата за шампионатът. Георги Василев Стефан Добрев, караха изключително добре. Във вторият ден им се скъса маркучът за спирачките и бяха принудени да спуснат СЕ Даулите без тях, това доказва уникалността на този екипаж. Зад тях стой един от професионалисти. Георги Василев ни сподели че, е много горд да има такива хора в екипът си.

Мартин Сурилов, завърши вторият ден със технически проблеми които бяха отстранени и на следващият ден стартира по супер рали. През третият ден той кара по един път СЕ Българка и СЕ Ичера, може би поради технически проблеми не е успял да завърши, само можем да му пожелаем успех за напред.

Пилот и навигато, изключително доволни от тяхното представяне. Снимка: Иван Гърдев
Раздаване на купи за Националният Шампион в Клас 3.Снимка: Иван Гърдев

Клас 5.

Екипажът Мирослав Ангелов-Петър Илиев (Рено Клио R3 R3C)се представи изключително добре. Битката им със Антон Титов-Венцислав Мирчев(Ситроен DS3 R3T) бе доста ожесточена, буквално се бориха секунда за секунда и накрая завършиха със пасив от 8,6сек в полза на Ангелов. Гръцкият екипаж Василис Каравасилис- Константинос Милиадис(Хонда Сивик Таип R) караха доста атрактивно по отсечките и завършиха трети в клас 5 и седми в генералното.

Снимка: BG Rally HD

Ето какво ни казаха пилотите:

Мирослав Ангелов: „Ралито бе доста интересно, имаше оспорвана битка със митсубишито на Георги Василев и Антон, нетрябваше да отпускаме на края, давахме много газ. Датчикът на скоростите се счупи на първото минаване през Българка и Молова гора, трябваше да връщам газта докато сменям скорости.” За Рали Стари Столици той ни каза: „Гласим Пунтото”. Попитахме за разлика между неговият автомобил и клио-то на Славов, Ангелов коментира: „Като цяло Пунто-то е по бързо, но стой по тежко.”

Антон Титов и Венцислав Мирчев споделиха с нас че, са доволни от автомобилът, раздали са всичко от себе си и финишираха без технически проблеми. Видимо с позитивна нагласа екипажът ще стартира в следващото рали, ние им пожелаваме да радват публиката все за напред.

Екипажът на Ефко Рейсинг Драгомир Друмчев- Димитър Трифонов, започнаха ралито със лош късмет, успяха да се върнат по супер рали в третия ден, но на едното от изкачванията на СЕ Българка получиха повреда в двигателят и отпаднаха от състезанието.

Клас 6.

Снимка: BG Rally HD

Битката бе между Михайл Симеонов(Ситроен C2), Марио Попов(Опел Корса), Ясен Шопов(Ситроен Саксо)и Веселин Михов(Ситроен С2).  Шопов и Михов отпаднаха от ралито.

Михайл Симеонов спечели първата позиция в този клас, сподели с нас следното: „За нас и нашият отбор и Стефан Желязков ,ралито завърши много добре. Имахме малко проблеми съботата,неделя сменихме дискове на спирачките и нямахме никакви проблеми.” Питахме го дали ще участва на Стари Столици той ни сподели че, със сигурност ще го видим там.

Екипажът на Марио Попов – Даниел Мечикян, се наредиха на втора позиция със огромен пасив. Той сподели със нас следното: „ На една от правите при спускането на СЕ Ичера 2 спукахме предна лява гума която ни запрати във една канавка и ударихме камък, нямаше публика за да ни помогне да извадим колата и сами се мъчихме. Успяхме да я извадим и сменихме гумата.” На въпросът ни, какво следва той ни отговори: „ Заминавам отново за Англия, дойдох си само за Рали Сливен.”

Марио ни показа как изглежда повредената гума. Снимка: BG Rally HD

 

Клас 7.

Снимка: BG Rally HD

Тук взе участие само един екипаж, сръбският ММ Пауър Йована Йованович и Наташа Тунгуз. През цялото рали те се движеха с добро темпо, тяхната позиция в генералното класиране е 12-та. Ето какво ни каза Йованович за нашата медия:”Ралито ни хареса, за нас това е най-трудното рали в което сме карали. Набрахме доста опит за хърватския и сръбският шампионат, може би ще дойдем на Стари Столици.”

Клас 8.

Участие взеха Емил Денев (Рено Клио RS),Христо Атанасов(Рено Клио), Стив Чоу(Рено Клио) и Хуан-Ху Лин(Рено Клио). За съжаление екипажът Емил Денев Богомил Ненов се удари, техния автомобил бе направо непознаваем за щастие екипажът е невредим. Тайландските екипажи не се разминаха без проблеми, Хуан-Ху Лин се удари още през вторият ден на километър от старта на първата отсечка СЕ Молова Гора 1. Стив Чоу и Линг Ченг Куо също отпаднаха от състезанието в третият ден от ралито на СЕ 12 Българка 2.

Екипът на АСК Стари Столици, доволен от успехът си. Снимка:BG Rally HD

Победител тук стана екипажът на АСК Стари Столици Христо Атанасов- Марин Иванов с техният нов автомобил Рено Клио. Ето какво ни каза Христо: ”Доволни сме от новата кола, изпълнихме това за което сме дошли, за напред ще я развиваме. Рали Сливен ни харесва, досега сме карали три пъти и сме го завършвали успешно, доволни сме от организацията, публиката ни подкрепя. На Стари Столици ще участваме със подобрения по колата.”

Клас 9.

Дилян Станков- Младен Карчев Снимка: BG Rally HD

Най-успорваният и интересен клас бе този. През вторият ден на ралито, екипажът на Стоян Мечков – Христо Калчев(Ситроен Саксо) им се отвори предният капак и се наложи да спускат СЕ Даулите със счупено стъкло. През третият ден караха доста атрактивно и взеха третата позиция в своят клас, но като цяло не се разминаха без проблеми.

Екипажите на Николай Кортелов- Наско Цонев (Опел Корса) и Владимир Сиврийски- Васил Николов се представиха доста подобаващо и взеха четвъртата и петата позиция във своят клас.

На втората позиция застанаха Стефан Желязков – Иван Турлаков на 2:18мин. то лидера.Те караха със много добро темпо раздадоха се на макс, много зарадваха домашната си публика. Заявиха че са нямали никакви технически проблеми и са доволни от автомобилът си.

На първа позиция се нареди екипажът Дилян Станков-Младен Карчев, който зададоха едно доста бързо темпо но и на тях не им се размина без проблеми. Ето какво ни каза Дилян: ”Доволен съм от ралито, два пъти пукахме гума при минаването на СЕ Ичера, колата прекъсваше на високите обороти може би помпата или бобината незнам. За Стари Столици съм на две дали ще участваме.”

Стефан Желязков- Иван Турлаков Снимка: BG Rally HD

Група Х3,Х4.

Автомобилът на Христо Манолов. Снимка: BG Rally HD

Тук взеха участие два екипажите на , Христо Манолов – Ангел Башкихайов (Митсубиши ево 9- Х4) и Даниел Вълчев- Пламен Йорданов (Пежо 306-Х3). И двата екипажа за съжаление отпаднаха, не ги открихме за коментар. Христо Манолов, правеше добри времена и със сигурно забавляваше публиката със атрактивни дрифтове.

Очаквайте видео репортаж със пълен обзор на ралито.

Снимки:

Уникалната атмосфера на „Дървото“. Снимка: BG Rally HD

 

 

„Чоко“ на СЕ Българка. Снимка: BG Rally HD

 

Купата на Стефан Добрев от Рали Сливен 2013. Снимка:BG Rally HD

 

Класика в жанра. Снимка: BG Rally HD

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]