Какви са целите на От Танак за рали Монте Карло 2023?

Снимки: RedBull Content Pool и M-Sport Ford

В наскорошно интервю за wrc.com От Танак разкри, че неговата цел за предстоящото рали „Монте Карло“ е да завърши на подиума.

Световния рали шампион за 2019 година започва сезон 2023 в Ford M-Sport, мястото от където започна неговата кариера. Заедно със своя навигатор Мартин Ярвеоя ще имат не леката задача да покажат своята скорост зад волана на изцяло нов за тях автомобил.

За рали „Монте Карло“ двамата прекараха ден и половина в подготовка. Според Танак са имали възможно най-добрите смесени условия с дъжд, сняг и лед, което според него му дава достатъчно увереност в предстоящия уикенд.

Когато пристигаш с нова кола е добре да си имаш на представа как се държи в различни условия – коментира естонеца.Ние няма как да знаем какво ще ни очаква през уикенда, но определено тестовете минаха добре. Би било хубаво ако разполагахме с повече време за тестване, но това все пак е Монте, където не винаги е до това да разполагаш с най-добрите настройки.

Определено ти трябва кола с която да се чувстваш удобно и със сигурност Puma е такава.“

През тази година От Танак ще вземе своето десето участие в „старата госпожа“, като чисто статистически последните три издания не завършиха добре за него записвайки три отпадания. Въпреки това той се е качвал три пъти на подиума, като през 2018 година записа своя най-добър резултат завършвайки на второ място.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]