Какви са първите впечатления от Yaris Rally1 на Себастиен Ожие?

Себастиен Ожие най-накрая успя да се добере до волана на Yaris Rally1 Hybrid, след като неговия съотборник Елфин Еванс тотализира тестовото купе принуждавайки отбора да прекрати подготвителната програма за своя световен шампион преждевременно.

В крайна сметка Ожие навъртя изключително важни първи километри през миналия уикенд запознавайки се от първо лице с чисто новата техника.

„Усещането е, бих казал общо взето добро – разяснява французина след първите си километри на сух асфалт пред Dirtfish. – Разбира се това е първото ми сядане зад волана на нова кола и има много неща към които трябва да се адаптирам.

„Със сигурност мога да усетя, че промяната в регулациите са доста големи. Колата определено реагира по съвсем друг начин в голям брой аспекти спрямо автомобилите с които сме свикнали през последните пет години.

„Все още съм позитивно, как да го кажа? Изненадан? Може би изненадан не е правилната дума. Позитивен съм от развитието на деня и първите ми впечатление за колата е разбира се, че това е нова технология която е и голямо предизвикателство за отборите.“

Със сигурност Ожие признава, че му е доставило удоволствие да използва допълнителните 120 конски сили от хибридната система.

„От към стил на шофиране се налага да се адаптираш към някои неща, регенерирането на енергията е важна част за да може да използваш пълната мощност в правилния момент.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]