Каетан Каетанович спечели рали „Акрополис“

Каетан Каетанович се превърна в третият различен победител през този сезон благодарение на победата си на рали „Акрополис“ днес. Уикендът бе всичко, но не и лесен за участниците в гръцката надпревара, която за пореден път потвърди репутацията си за изключително тежко рали.

Каетанович и неговият навигатор Ярослав Баран започнаха днешния ден с изоставане от половин минута зад лидерите, но електрически проблеми с Бруно Магалаеш, който все пак завърши на втора позиция, и отказ от запалване на автомобилът на лидерът Насер Ал-Атия отведоха поляците до първата позиция.

От този момент се възползва и Мурат Бостанджъ, който бе на път да се качи за пръв път на подиума. За съжаление обаче турчинът излетя от пътя без да може да се върне на трасето изгубвайки всички шансове за добро представяне.  Гръцкият пилот Жорж Филипедес също излетя от трасето, което подпомогна полякът Грегор Гризб да запише своите първи точки в шампионата с третото си място.

„Чувството е невероятно, благодаря на всички които вярваха в нас“ – заяви Каетанович, който вече се намира на 21 точки от Магалаеш. – Това бе едно от най-трудните ралита в животът ми, толкова много изискващо от колата, нашата физика и разум. Това рали е лудост и е невероятно.“

В надпреварата множество екипажи носеха стикери със слоганът #getwellsoonLUCAS в чест на Алексей Люкянук, който се възстановява от катастрофата по време на тренировки в Латвия.

Александрос Тсоулофтас (Citroen DS3 R5) затваря челната петица следван, от Сократис Тсолакидис (Шкода Фабия R5), Зелиндо Мелегари (Мисубиши Лансър Ево 9), Василис Димитриос (Субару Импреза STI), Бугра Баназ (Форд Фиеста R2T) и Тибор Ерди (Мисубиши Лансър Ево 9).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]