Каетан Каетанович и Ярослав Баран се разделят

Преди няколко дни стана ясно, че Каетан Каетанович и дългогодишният му навигатор Ярослав Баран ще приключат своето изключително успешно партньорство.

Двамата са съотборници от 2009, като от тогава насам те записаха четири национални полски рали титли три титли в Европейския рали шампионат превръщайки се в едни от любимците на европейските рали фенове. За съжаление обаче, до момента не е ясно причината за раздялата, като до нас стигна само официалното съобщение от страна на техния отбор.

Ето и какво гласи то:

„Нашата съвместна работа, базирана на огромно взаимно доверие, продължи цели девет години. Успяхме да споделим заедно големи успехи, множество вълнуващи спортни постижения и незабравими спомени. Двамата заедно спечелихме всичко за което сме мечтали. Дори може би повече от това. Взехме участие в 80 ралита, спечелвайки 31 от тях и записвайки 50 подиума. Нашите етапни победи общо в полския и европейският шампионат са 308. Спечелихме четири поредни полски национални титли и през миналия сезон се превърнахме в първия екипаж в историята на европейския шампионат с три поредни титли.

„През годините сме взимали много взаимни решения. Последното от тях е началото на бъдещи нови предизвикателства за нас, но този път по отделно. Благодарни сме на всички роднини, приятели и партньори за подкрепата и добрите думи. Тяхната подкрепа ни окуражаваше да прогресираме без спирка.“

Повече информация за това с кого ще си партнира Каетанович през сезон 2018 очакваме скоро.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]