Каетанович триумфира в домашното рали Ржежовски

AUTO - ERC RALLY RZESZOWSKI 2016

Каетан Каетанович и Ярослав Баран (Ford Fiesta R5) взеха победата вчера на домашното рали „Ржежовски“, кръг от ERC. Пилотът на Lotos Rally Team поведе още от самото начало, въпреки проблемите със завъртелият се пред него състезател. Така до краят на състезанието полякът излезе на чело пред догонващият го Бриан Буфие, като разликата между двамата в крайното класиране е от 46 секунди в полза на домакина.

Благодарение на тази победа Каетан Каетанович увеличи преднината си в шампионата на 76 точки. „Невероятно е да спечелиш тук“, заяви Каетанович. “ Натиснах много здраво. Да се бориш и победиш с Бриан Буфие е голямо удоволствие. Той е много бърз пилот на асфалт. Уикендът мина перфектно за нас, спечелихме много етапи, но най-важното е че взехме победата. „

AUTO - ERC RALLY RZESZOWSKI 2016

Бриан Буфие и Ксавиер Панисери (Citroen DS3 R5), бяха единствените които можеха да спорят за победата с Каетанович/Баран. За съжаление обаче завъртане в следобедните петъчния минавания им коства 20 секунди и всички шансове за пета победа на рали „Ржежов“. В съботния последен ден двамата моежеше и да не завършат, след като спукаха радиатора на своя автомобил поправяйки го с дъвка.

Грегор Гризб (Ford Fiesta R5) успя да завърши на третата позиция, въпреки спуканата гума в петък.

Якуб Брезински започна състезанието на четвъртата позиция, като успяваше да отговаря на темпото на Гризб, за съжаление обаче изпадна на пета позиция в последния етап след излитане от трасето поради натиска на Лукас Храбаи. Настоящия полски рали шампион Лукас Хабаи за съжаление започна състезанието доста зле, но до самият му край времената му бяха постоянни и винаги в топ пет. Храбаи завършва рали „Ржежовски“ на четвъртата позиция.

Челната десетка се затваря от Томаш Касперчик, Войтех Чучала, Ярослав Колтун, Раул Джийтс и Антонин Туслак.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]