Каетанович повежда в Азорски Острови

Каетан Каетанович (Ford Fiesta R5) поведе след първият ден от рали „Азорски Острови“ пред догонващият го Алексей Люкянук (Ford Fiesta R5). Двамата завършиха деня с минималната разлика то 1.1 секунди след четири специални етапа.

„Това бе нашият план – коментира Каетанович. – Градският етап е много интересен за зрителите. Поднасяхме много, но се опитахме да натиснем. Беше забавно, като етапът бе и изключително важен за класирането в ралито. Повече съм доволен от това че, спечелих този етап от колкото че водя в ралито. Остават ни още километри ще видим  какво ще се случи.“

Люкянук бе този който задаваше темпото през деня, но по-бавното му с 2 секунди темпо в градският етап в Понта Делгата му коства лидерската позиция. Младият Ралф Сирманцис (Skoda Fabia R5) се намира на четвърта позиция, докато местният ас Рикардо Моура (Ford Fiesta R5) е на трета позиция с изоставане от 13.8 секунди спрямо Каетанович.

Лидер в JERC U28 е Ралф Сирманцис, следван от Николай Грязин (Skoda Fabia R5) на 4.6 секунди и Мариян Гребел (Skoda Fabia R5). Грязин и Гребел са на шесто и седмо място в генералното общо класиране. Хосе Антонио Суарез (Peugeot 208 T16 R5) е на осма позиция в генералното следван от Ян Черни (Skoda Fabia R5) и Джош Мофет (Ford Fiesta R5).

Лидер в JERC U27 е Крис Инграм (Opel Adam R2) следван от Яри Хутунен (Opel Adam R2) на 2.9 секунди, докато Карел Купеч (Peugeot 208 R2) е на трета позиция.

Мурат Бостанджъ се намира на 43-та позиция след удар, който повреди окачването на неговата Fiesta R5. Давид Ботка е на 16-та позиция поради грешен избор на гуми.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]