Йохан Кристоферсон се завръща в World RX с частна програма

Двукратният световен рали крос шампион Йохан Кристоферсон се завръща през сезон 2020 след едногодишна пауза зад волана на Volkswagen Polo, поддържано от Kristoffersson Motorsport.

Кристоферсон, който спечели 11 от 12 кръга през годината в която защитаваше своята пъра титла, остана без място след като от PSRX Volkswagen обявиха излизането си от шампионата до края на 2018-та. Въпреки това шведът продължи съвместната си работа с немският производител в световната купа за туристически автомобили през сезон 2019. И този проек бързо затихна, след като Volkswagen изцяло прекратиха спортните си програми с двигатели с вътрешно горене през ноември.

Така Кристоферсон остана без много възможностти за сезон 2020, но благoдарение на дилърите на Volkswagen в Швеция и Bauhaus се сдоби идентично на шампионското си Polo и с достатъчно бюджет за да се завърше в световния рали крос шампионат.

„Моята цел е да се боря за титлата – обясни Кристоферсон. – Беше тежък период и имаше доста възможности на масата, но точно в момента се чувствам доволен от решението си.

„Очаквам с нетърпение този сезон, особенно след като ще работя с моя собствен отбор Kristoffersson Motorsport.“

Шеф на отборът е башата на Йохан Томи Кристоферсон, който твърди че имат подсигурен настоящият сезон, но се надява на добри резултати възможо най-скоро за да работят по бюджет 2021.

„Да движим семеен отбор е нещо което не сме очаквали, но благодарение на нашите спонсори усетихме, че ще можем да стартираме такъв проект. Надяваме се на добри резултати, които ще ни донесат допълнителни средства“, заяви Кристоферсон старши.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]