Йост Капито се мести в Макларън около Гран При на Италия

P-20141005-00304_News

Бъдещия изпълнителен директор на Макларън във Формула 1 Йост Капито, се очаква да се присъедини към отбора след лятната пауза. През януари бе обявено че, шефът на Фолксваген моторспорт е с подписал с английския тим. Единствената пречка това да стане още преди сезона във Формула 1 е намирането на добър заместник на Капито в изключително успешната програма на германския производител във WRC.

Новината бе обявена от самия Капито по време на спортната конференция на ФИА в Турин вчера. „Да през тази година“, заяви Капито пред журналистите на конференцията. „ Ще се случи в края на август, началото на септември.“ Въпреки това Капито вече направи няколко посещения по време на Гран При в Макларън, за да види как се случват нещата в отбора.

„Работата във Фолксваген е много важна работа. Не става въпрос само за WRC,отговарям и за рали крос програмата в САЩ, както и за TCR. Очаквам с нетърпение прехвърлянето, иначе нямаше да го направя“, заключи Капито, като не обяви кой ще бъде неговия заместник.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]