Йост Капито защитава Крис Мийк

AUTO - WRC MONTE CARLO RALLY 2014

Човекът начело на Volkswagen в WRC Йост Капито, показа своята подкрепа към пилота на Citroen Крис Мийк, след една доста тежка серия от ралита за британеца. Според нашите колеги от германия, Капито вижда бъдеш световен шампион в Мийк.

Когато Мийк не е застиган от инциденти и човешки грешки, се превръща в един от малкото пилоти с възможност да се бори срещу така силните фолксвагени. Това е факт, който сме виждали на няколко пъти през годината, както и в миналата. Въпреки победата си в Аржентина – победа която дойде след технически проблеми на Ожие и Латвала- Мийк вървеше на трета позиция във Финландия, както и показа доста сериозна скорост през втората половина на шампионата през 2014.

WRC-2013-10-BK2-0143-Jost-Capito„ Уверен съм във всичко, което Крис може да постигне. Той е много добър мой приятел и знам че, някой ден той ще стане световен шампион- в това съм сигурен. Той е човекът, който може да се бори с нашият екип, както и е този който се изправя в еднакви условия със Себ, когато се говори за стартов ред,” потвърди Капито.

„Ние имаме нужда от хора като Крис. Те са ключови за шампионата, понеже показват че, винаги има различни мнения и интереси. Ние имаме нужда от този начин на мислене, това създава още по-голям интерес към спорта. Ако имахме една четвърта кола, аз бих сложил неговото име на нея!” допълни шефът на Volkswagen Motorsport.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]