Йордан Атанасов се сбогува с Evo IX-ката ще се бори за R5

Снимка: LAP.BG

Днес в официалната Фейсбук страница на “ART Racing” бе поместено едно доста интересно съобщение а именно, че отборът се е разделил официално със своето Mitsubishi Lancer Evo IX.

Именно с този автомобил Атанасов има цели три титли в ERT2 категорията на Европейския Рали Трофей.

„Скъпи приятели, днешният ден е малко по-странен и емоционален за нас. След пет години вярна служба и много хубави моменти; след 3 титли в клас ERT 2 на Балканския рали трофей; след няколко вицешампионски титли в Българския рали шампионат; след първата победа в кръг от родния шампионат в рали „Стари столици“ 2016, нашето Mitsubishi Lancer Evo IX вече има нов собственик“, разясняват в поста си от “ART Racing”.

Причината зад това начинание обаче се оказва повече от обнадеждаваща за родния ни рали шампионат, който се доминиран през последните няколко сезона от Мирослав Ангелов и неговите R5 автомобили. Варнениският тим ще поеме риска да подсигури R5 (Rally2) автомобил. Това обаче определено не е лесна задача, най-вече от финансова гледна точка.

„След много размисли решихме, че отборът, феновете и всички наши приятели заслужават да тръгнем в друга посока – в посоката за закупуване на равностоен автомобил, с който да преследваме победите в състезанията, които участваме.

„Това ще бъде изключително трудна задача, но сме амбицирани да дадем всичко от себе си през следващите месеци, за да можем в началото на следващия сезон да бъдем на борда на модерен и конкурентен автомобил от клас Rally2.

Надяваме се, че и с вашата морална подкрепа ще успеем да доведем до край това трудно начинение, което обаче вярваме, че ще направи фенове, партньори и приятели на отбора истински щастливи.“

Ние от нашия екип силно се надяваме да видим още един R5 автомобил в продния ни шампионат и пожелаваме на екипът на “ART Racing” да зарадват феновете на рали спорта подобаващо подсигурявайки ни интересни битки през сезон 2021.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3001 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]