Йордан Атанасов и Димитър Спасов поведоха в рали „Варна” заедно с тяхното WRC

11154155_832491653454711_1330219205_oСнимки: Виктор Жеков

Йордан Атанасов и Димитър Спасов (Skoda Fabia WRC) завършиха в първия ден на рали „Варна” на чело, след една изключително добра езда. Двамата поведоха в състезанието още в първата отсечка СЕ 1 „Бялата вода” (15,9 км), която трябваше да се справят с няколко километровата макадамова настилка. Втори на 20,9 секунди бе варненския екипаж Тодор Славов/Георги Стойков (Renault Clio R3). Двамата раздадоха изключително много газ, което допринеса за една изключително сериозна заявка от тяхна страна борейки се срещу автомобили със задвижване на четирите колела.

Йордан Атанасов: „Доволен съм от днешния ден, като идеята ни беше да караме по-внимателно в първите минавания на етапите и по-бързо при вторите. Всичко беше нормално за днес и мина по план. Взехме и четирите отсечки, надявам се, че и утре ще продължим по същия начин. Състезанието става интересно, има много публика, което е страхотно.”

Димитър Спасов: „За мен това състезание е страхотно удоволствие, наслаждавам се на всеки един момент в колата, тъй като не всеки ден човек има възможност да се състезава с кола версия WRC. Много ми харесва, направо съм щастлив. Надявам се, че и утре ще е така.”

Тодор Славов: „Нашата амбиция е да сме колкото се може по-напред в класирането, доволен съм от втората позиция и дори съм малко изненадан от малките разлики, които се получиха с лидерите. Много ми хареса, че има много публика по отсечките. Утре етапите са с конфигурация, която е малко по-подходяща за нашия автомобил, тъй като има повече спускания с много завои.”

Георги Стойков: „Днес беше напрегнато, но темпото на Тодор и на лидерите беше много високо. Имахме проблеми с разговорното устройство, 4-5 километра карахме без разговорно, а след това отново имаше проблеми, тъй като прекъсваше. Надявам се, че утре всичко ще е наред и много искам да постигнем добър резултат за всички наши фенове.”

11074179_832491656788044_1573833469_o

Трети в генералното и първи в RC2 са Игнат Исаев/ Милен Илиев (Mitsubishi Lancer Evo IX). Екипажът на „Октан Рали Тийм” завърши денят на трета позиция, след като варненските им конкуренти Славов/Стойков успяха да удържат всяка една атака от страна на Игнат и Милен. На четвъртата позиция в генералното е сливенския екипаж от „Дианел Рейсинг”, Георги Василев/Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX). Сливенските асове показваха сериозно темпо на асфалта, докато на макадамът, Василев бе сравнително предпазлив към колата си, което му коства значително темпо. Третото Mitsubishi на екипажът Искрен Маринов/Еди Сивов буквално му изхвърча предна дясна гума след скъсване на закрепващите елементи на джантата. Двама може би ще рестартира в ралито днес.

11157105_832491650121378_1862528999_o

В RC3 вчерашната битка бе повече от жестока Антон Титов/Венцислав Мирчев (Citroen DS3 R3) са втори в класът с разлика от една стотна пред Станислав Владимиров/Чавдар Събев (Опел Астра). След тях на първо място в RC4 и 8-мо в генерално са Тихомир Стратиев/ Добрин Борисов, екипажът на „Марина Мотор Спорт” изостават само на 3,9 секунди. Николай Кортелов/Наско Цонев (Citroen C2) са последни в генералното и на второ място в RC4.

При RC5 битката за пореден път е между сливенски екипажи. Стефан Желязков/Иван Турлаков (Citroen Saxo) водят в класирането с 22,4 секунди пред атрактивните Стоян Мечков/Христо Калчев (Citroen Saxo). На трето място в класът са Петър Илиев/ Калоян Славово също зад волана на Citroen Saxo с пасив от 46 секунди зад Мечков/Калчев.

Купа Варна

Интригата във Варненската купа също не е за изпускане. Лидери са Тодор Атанасов/Иван Минев с Ваз 2108. На 17,3 секунди след тях са отново екипаж с автомобил Citroen Saxo Станимир Стоянов/Атанас Николов, трети са Мартин Коев/Калоян Атанасов (Suziki Swift).

Очаквайте и видео репортажът ни от изключително интересния екшън, който записаха нашите камери.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]