Йоан Росел ще се цели в WRC2

Победителя в WRC3 Йоан Росел планира да премине в WRC2 през сезон 2022.

Французина успя да вземе титлата в WRC3 в последния кръг от световния рали шампионат на пистата Монца. Двамата със своя пряк съперник Каетан Каетанович имаха еднакви шансове да се сдобият с титлата, която бе решена буквално в последния етап от ралито.

Очевидно Росел възнамерява да премине в по-горната категория, която почти изцяло е под контрола на на заводските отбори във WRC.

„Казано честно се надявам това да бъде просто една стъпка нагоре в моята кариера, като се надявам да имам пълна програма в WRC2 – разясни Росел. – Мисля, че има възможност да карам за Citroen, но за сега нищо не е ясно. В следващите няколко дни ще мога да дам повече информация, защото до рали „Монте Карло“ остават едва два месеца.“

Крис Инграм също възнамерява да направи този преход през следващия сезон, а междувременно Андреас Микелсен потвърди, че ще участва в рали „Монте Карло“ също в WRC2. С Николай Грязин също в категорията задачата на Росел няма да бъде никак лесна.

Сезон 2021 определено бе доста турболентен за французина. Той спечели в Монте Карло, Италия и Белгия. На рали „Акрополис“ също се представяше доста добре, докато не бе дисквалифициран. Заедно с това неговия навигатор Алекс Кориа седна на дясната седалка на Адриен Формо и трябваше да си партнира с Жак-Жулиен Ренучи на рали „Монца“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]