И рали Япония е под въпрос

Според изданието DirtFish се очакват поредите сериозни сътресения върху календара на световния рали шампионат за сезон 2020. Техните очаквания са рали „Япония“ да изпадне от календара поради ситуацията с коронавируса и на негово място да се проведе рали „Ипр“, като кръг от шампионата.

„Шансовете да се завърне WRC тук са били винаги доста трудни поради пандемията – коментира местен източник на DirtFish. – След загубата на Олимпийските игри привличането на друго голямо международно събитие е трудна задача. Говорим от доста време за завръщането на WRC в Япония, но продължава да изглежда доста нереалистично.“

Възможността на рали „Ипр“ да заеме по-късната дата на рали „Япония“ е повече от желателна, след като отборите се оплакаха от доста сериозно логистично главоболие с оглед обновеният календар. За сега, те ще трябва да вземат участия в Естония, Турция и Белгия в рамките на пет седмици, като за „Ипр“ ще трябва да конвертират автомобилите си в асфалтова спецификация.

От друга страна провеждането на „Ипр“ в края на ноември, може да попречи на съвместният с World RX кръг на пистат „Спа“.