И отборите от WRC подкрепиха завръщането на рали Турция

Снимки: http://www.marmarisrallyturkey.com/

Официално отборите взимащи участие в WRC подкрепиха кандидатурата на рали „Мармарис“ да се превърне в кръг от шампионата, след оценка и преглед на тазгодишното издание на турското кандидат рали.

Преди няколко месеца от промоутъра на WRC обявиха официално намеренията си да върнат рали „Турция“ в календара, като дали това ще се случи трябваше да бъде оценено по време на генералната репетиция на рали „Мармарис“.

Рич Миленер, представител на М-Спорт и една от ключовите фигури в отбора, се присъедини към екипите на ФИА и промоутъра за да оценят работата по ралито кандидат на турските ни съседи и призна, че са впечатлени от видяното.

„Федерацията определено работи здраво – коментира Миленер. – Серкан бе пилот и познава от какво се интересуваме и определено помага много в организацията. Прекарах доста време карайки по отсечките, които са смесица между Сардиния, Мексико, Португалия и Кипър.

„Определено ще бъде предизвикателство за коли и отбори. Няма да бъде тежко или бавно, като в Акрополис или Кипър, но определено ще има доста интересни отсечки.“

Миленер също разяснява, че не е видял нито един политически протест по време на пътуването си из турската ни съседка.

Турският министър на спорта редом до председателят на турската автомобила федерация Серкан Язици

„Министъра на спорта също присъстваше на ралито, което е невероятно усилие от страна на организаторите. Не видях да има разлика около отсечките с рали като Испания. Спортната част, това което реално трябваше да оценя, бе организирана на добро ниво.

„Единственото разочарование е броят на зрителите, които определено не бяха много по отсечките.“

Директорът на промоутъра Оливиер Циесла също коментира представянето на турските организатори: „Искаме да видим с очите си това рали, дали е готово да се върне в WRC. Организационният екип, както и турската федерация се справиха блестящо и заслужиха мястото си в календара догодина.

„Организацията на отсечките догодина определено ще бъде една от най-компактните. Специалните етапи са разположени на брегът с невероятни гледки към морето и определено феновете на WRC ще се насладят на уникални кадри по телевизията.“

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]