И двата ни екипажа отпаднаха в сръбското рали

Снимка: Astra Racing

И двата български екипажа взели участие в сръбското рали „Златибор“ за съжаление отпаднаха.

Първо бе дуото на Екатерина Стратиева и Ангел Башкехайов (Peugeot 208 R2), което отпадна още във втората отсечка на надпреварата SS2 Gondola 1. Тандемът на „Астра Рейсинг“ направи грешка излизайки от трасето на ляв завой, като така те се озоваха в близката канавка.

Въпреки, че щетите по автомобила са минимални, екипажът е нямало как да върне своето 208 R2 на трасето със собствени, което ги принуждава да отпаднат.

Рали „Златибор“ се оказа доста сериозно предизвикателство и за екипажът на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia R5 evo). Двамата повече от уверено водеха в класирането, карайки буквално без никаква конкуренция и с аванс от над минута и половина след едва два скоростни етапа. В третият етап Susica 2 шампионското дуо за 2019-та е опитало да избегне неочакван камък на трасето, но за съжаление излиза от пътя. Щетите по окачването на R5-тицата биват достатъчно големи за да немогат да продължат.

Победители в първото издание на рали „Златибор“ са Лазар Молованович и Деян Голич (Citroen C2 R2), следвани от Никола Йович/ Саня Новакович (Peugeot 206 RC) и Деян Пежич/ Душан Докович (VW Polo).

Posada Aleksandar Dučić / Vladimir Zarić okončala je svoj nastup već na prvom brzincu Sušica 1 Foto: Petar Janković

Публикувахте от rallymagazin.rs в Събота, 27 юни 2020 г.

Сред отпадналите са и националните шампиони на Сърбия Александър Дучич и Владимир Зарич, които претърпяха доста тежка катастрофа тотализирайки наетото Peugeot 208 R2 от базираният в гр.Твърдица отбор на Motorsport Academy. Повече снимки от състезанието вижде от тук:

Za više fotografija visoke rezolucije kontaktirajte nas putem fb stranice ili e-mail – All rights reserved®. You can not…

Публикувахте от rallymagazin.rs в Събота, 27 юни 2020 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2789 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]