Италиански екип участваш на рали Мексико, не знае дали може да се прибере в къщи поради COVID-19

Североноиталианският отбор Motorsport Italia не знае дали ще му бъде разрешено да се прибере в къщи, след предстоящото рали „Мексико“ – публикува в своят блог DirtFish.

Базираният северно от Милано отбор се намира в зоната на Италия, в която има най-сериозни мерки против разпространението на COVID-19.

„Тук в Мексико имаме всичко нужно – коментира Бруно ди Пианта, шеф на отбора. – Ок имаме 95% от нужното ни. Изпратихме всичко в Мексико още през януари. Още очаквам да пристигнат хора в сряда, но не съм убеден че ще могат да дойдат.

„ За идването ни тук трябваше на три пъти да променяме полетите на екипът ни за да сме сигурни, че ще пристигнат в Мексико. Билетите ни за връщане обаче са отменени. Не знам, кой ще може да се прибере в къщи.“

След като в Италия е най-големият брой от смъртни случаи в Европа италианското правителство са преостановили всички международни придвижвания, публични събирания и тн.

„Всичко е полудяло в Италия – допълва Пианта. – Ситуацията се променя всеки ден. Мислите ни са или тук или в къщи. Но, както казаха имаме всичко нужно тук и сме спокойни заради това. Винаги е било приятно идването ни в Мексико, но за прибирането ни не се знае.“

Италианският тим ще работи по поддръжката на Skoda Fabia R5 на бразилеца Пуло Нобре, с която той ще участва в WRC3 категорията през този уикенд.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]