Италианска медия: Ерик Булие ще бъде новия тим шеф на Hyundai Motorsport

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 25: McLaren Racing Director Eric Boullier on the pit wall during practice for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 25, 2016 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Според италианската медия rallyssimo.it вече е ясен новия, тим шеф на Hyundai Motorsport и това е французина Ерик Булие. Те твърдят, че имат сигурен източник, който е разкрил тази информация пред тях.

До момента Hyundai Motorsport се води от временно изпълняващия длъжността Жулиен Монсент, който на няколко пъти публично се предложи да заеме длъжността перманетно. Това обаче най-вероятно няма да се случи, особено след като От Танак заяви в интервю преди няколко седмици, че Монсент не се справя добре на тази позиция.

Та кой е Ерик Булие, и защо тази новина е много изненадваща?

Ерик Булие има диплома по аерокосмическо инженерство от Политехническият институт по напреднали науки. През 2002 година той е главен рейсинг инженер на спортната програма на Nissan World Series. 2010-та е годината в която той става шеф на отбора на Renault във Формула 1, който по-късно бе преименуван на Lotus, като най-доброто постижение на отбора е петото място при конструкторите. 2014 година той става спортен директор на McLaren, но четири сезона по-късно от отбора заявиха, че се разделят с него поради слаби постижения.

Въпреки по-горното написано Булие няма никакъв опит в това да води отбор от световния рали шампионат и ако от Корея са взели това решение, то задачата на французина няма да бъде никак лесна.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2894 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]