Испанска навигаторка губи живота си в Португалия

Снимки: Социални мрежи

Трагичен инцидент беляза света на ралитата. Едва 21 годишната навигаторка Лаура Салво почина, след тежък инцидент във втория кръг от иберийския шампионат на Пежо рали „Видрейро“ в Португалия.

Салво, която бе навигатор на Микел Сосиас, бе от новите бъдещи звезди сред навигаторите в Испания. Инцидентът се случва в 11:30 ч. българско време в първия етап от състезанието. Автомобилът Peugeot 208 Rally4 излита от трасето с висока скорост на няколко метра от финала на етапа. На мястото на излитането от трасето се е намирал друг аварирал състезателен автомобил, като автомобила в който се е намирала Салво се удря в него.

Въпреки адекватната рекация от страна на организаторите, които са вдигнали хеликоптер до мястото на инциденте, за съжаление Лаура Салво почива. След още два специални етапа организаторите на португалската надпревара решават да отменят състезанието.

Лошата новина достигна и световния рали шампионат където Даниел Сордо посвети победата си на Салво.

„Искам да посветя победата си на Лаура Салво и цялото и семейство, на които им изпращам цялата си подкрепа в този тежък момент“, заяви испанския пилот малко след награждаването.

Екипажи от световния рали шампионат в минута мълчание в чест на Лаура Салво. Снимка: Янус Рийдс (RedBull Content Pool)

Лаура Салво започва своята рали кариера на навигатор още на 18 годишна възраст, като за това време е взимала участие с множество пилоти и различни автомобили. Последната и победа бе именно с Микел Сосиас, където печелят първия кръг от иберийската Пежо купа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]