Испанската федерация също се цели в ERC

След обявените сътрудничества на чешката и естонската автомобилни федерации с промоутърът на Европейският рали шампионат, днес стана ясно че и испанската федерация стартира своя програма за развитие на млади пилоти в шампионата.

Испанската федерация създаде през тази година шампионат носещ името Beca ( в превод стипендия) Junior R2. Той ще се състой от общо шест кръга, два на асфалтови и два макадамови, като екипажът победител щя получи пълно финансирана програма от федерацията за участие в JERC U27 през сезон 2018.

„ Постигнах това за по-малко от 100 дни от както заемам постът на председател на испанската автомобилна федерация- коментира Мануел Авинио. – Много съм горд да представя нашият изключително амбициозен рали проект на име Rally Team Spain.

„Проектът стартира през тази година с новият ни шампионат Beca Junior R2 (BkR2) за пилоти под 27 годишна възраст. Победителя ще получи пълно финансиране в ERC през сезон 2018 JERC U27. Причините поради които избрахме JERC U27 са две: Първата е поради достатъчно доброто телевизионно покритие на шампионата. А втората е, че победителя в категорията ще получи за награда пълно финансиране в JERC U28 зад волана на R5 автомобил.

„Стартираме този проект с надеждата да дадем най-голямата възможност за промотиране на млади испански таланти на международната рали сцена.“

С участието на испанската автомобилна федерация стратегията на Евроспорт евентс се оказа изключително печеливша за рали спорта в Европа. До момента своята ангажираност през сезон 2017 са обявили чешката, естонската, испанската и германската федерации. Заедно със заводските тимове на Пежо, Опел и Форд Турция, като от Pirelli и Castrol също ще направят финансови вложения в ERC през сезон 2017.

Екипът на BG Rally HD силно се надява Даниел Попов и Григор Григоров да съберат нужните средства и да ги видим срещу едни от най-големите моторспорт нации на света.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]