Исаев и Илиев с място на подиума в TER „Рали дьо Валайс“

Игнат Исаев и Милен Илиев успяха да завършат успешно и във вторият и последен ден от предпоследният кръг от новосформираният TER шампионат на „Рали дьо Валайс“ в Швейцария.

Както знаете от вчерашният ни материал, Исаев и Илиев завършиха петъчният ден с изоставане от 19.9 секунди спрямо лидерите Ники Бухлер/Зани Габриеле (Пежо 208 R2). В събота нашите момчета записа две от три етапни победи в сутрешните минавания намалявайки изоставането си на 17.4 секунди спрямо доста по опитните в домашното си рали швейцарци. Следобед Исаев и Илиев за съжаление отстъпиха от битката, но въпреки това си запазиха втората позиция пред румънците Александру Филип/Богдан Ианцу (Рено Клио RS R3T).

Дуото на АСК „Мегапорт“ завърши състезанието изключително успешно на втора позиция в TER 2WD и на девета в генералното класиране за TER шампионата.

Победители в генералното класиране на TER шампионата, както и в крайното генерално класиране са Джандоменико Басо/Лоренцо Гранай (Хюндай i20 R5), които се възстановиха след петъчните си проблеми и взеха победата с аванс от почти две минути спрямо Берн Касиер/Петер Винкле (Форд Фиеста R5). Третото място е за Мишел Бури/Андресо Леврати (Форд Фиеста R5), които въпреки 2 минутното си наказание успяха да се изкачат от шеста на трета позиция в класирането.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]