Ипр получава зелена светлина за WRC, Турция сменя датите

Организаторите на рали „Турция“ ще обявят новите дати на своята надпревара от WRC до края на днешния ден, като така от друга страна промоутъра на световния рали шампионат подсигурява въвличането на рали „Ипр“ в календара на сезон 2020.

Според DirtFish новите дати за рали „Турция“ ще са 17-20 сепрември (седмица по-рано), което позволява на Ипр да се проведе между 2-4 октомври.

„ Доволни сме, че ще имаме възможността да се състезаваме в тези надпревари – коментира пред DiftFish Ричард Миленер, шеф на отбора на M-Sport. – Като фирма ние имаме нужда от това да се състезаваме възможно най-скоро. В същото време Турция и Ипър ще бъдат едно логистично предизвикателство. Въпреки това, ние просто ще трябва да преглътнем това и да се заемем за работа.“

Новите дати на рали „Турция“ правят така, че в рамките на един месец ще има цели три кръга от WRC стартирайки с рали „Естония“ (4-6 септември).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2783 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]