Иномоушън Рейсинг стартира ще стартира в 47-то рали „Стари Столици“

_mg_9051

Екипажът на Иномоушън Рейсинг Станислав Владимиров и Чавдар Събев ще стартира в последния кръг от националния рали шампионат за 2016 година – 47-то рали „Стари Столици“. Надпреварата в Шумен ще се проведе на 8 и 9 октомври и включва девет скоростни изпитания.

След като пропуснаха предишния кръг, който се проведе в Сърбия, Станислав Владимиров и Чавдар Събев стартират в опит да запазят лидерството, което имат в шампионата за млади пилоти, носещ името на легендарния Тодор Славов, както и втората позиция при автомобилите с един двигателен мост.

„Рали „Стари Столици“ е едно от най-интересните и бързи състезания в календара. През тази година е включен и класическия етап „Велики Преслав“, който ще се кара и двете посоки, а след като бе преасфалтиран никой от нас не е сигурен как ще се държат автомобилите върху новия асфалт. Другите отсечки също са много интересни и се надявам, че заедно с Чавдар ще се представим добре. Конкуренцията при автомобилите с един двигателен мост ще е много силна и това може само да ни радва“ – сподели впечатленията си преди старта в събота Станислав Владимиров.
47-мото рали „Стари Столици“ ще бъде открито в събота по обед пред Община Шумен. В програмата за първия състезателен ден са включени четири скоростни отсечки, като организаторите предлагат и нов супер-специален етап в центъра на града, който ще стартира в 17:30 часа.

В неделния ден ще се карат класическите отсечки на шуменското плато „Пивовара“, „Лозево“ и „Валери Великов“, които ще определят и крайното класиране в 47-мото рали „Стари Столици“. Награждаването на победителите отново ще бъде пред Община Шумен и ще започне по програма в 14:20 часа.

За последния кръг от рали шампионата са заявени общо 32 екипажа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]